Множеството черни лимузини по покритите със сняг улици на Давос

...
 Множеството черни лимузини по покритите със сняг улици на Давос
Коментари Харесай

Лимузините на лидерите дразнят хората в Давос

 Множеството черни лимузини по покритите със сняг улици на Давос по време на Световния стопански конгрес нервират локалните хора в швейцарския планински град.
В страна, където гуверньорът на централната банка и министри от държавното управление постоянно употребяват градски превоз, отводът на посетителите на форума да създадат същото е главното недоволство на жителите на дребния град с население от 11 000 души, показва Bloomberg, представен от investor.bg. Според тях трафикът става толкоз претрупан, че става рисково за децата да вървят пешком до учебно заведение.

Гневът на локалните поданици е индикативен и за конфликта на културите - на локалните, от една страна, и на представителите на политическия и бизнес хайлайф, които се събират в града всеки януари, от друга.

„ Хората носят кожени публични обувки и след това се качват в лимузини, защото не желаят да се подхлъзнат на леда “, споделя Ладина Алиот, учителка и майка на три деца, която неотдавна става част от локалното държавно ръководство. Тя показва, че е горда от това, че Давос е хазаин на форума, само че и счита, че предходната година събитието е предизвикало прекалено много неудобства. „ Обувам ботуши и си нося обувките, които ще сложа вътре – за какво и те не могат да създадат същото? “, пита Алиот.

Четиридневното събитие стартира на 22 януари и след края му от кметството организират допитване измежду жителите какво биха желали да се усъвършенства идната година. Лимузините застанаха отпред в листата за 2018 година Световният конгрес е от значително значение за локалния бизнес и всяка година с помощта на него се генерират данъчни доходи за града в размер на 2 млн. швейцарски франка (2 млн. долара).

Основна част от събитията се организират в конферентния център на града, само че празненствата и коктейлите по-късно са на разнообразни места, някои на разстояние до 40 минути пешком.

Организаторите на форума дават на посетителите информация за локалния градски превоз и дават препоръки за носенето на „ комфортни, топли обувки “, като също по този начин доставят искащите с котки за лед и сняг. През седмицата, в която се организира форумът, Uber също предлага своите услуги в града.

Но програмата на делегатите, изпълнена със срещи, семинари, обеди и празненства, може да направи потреблението на кола нужда.

Луксозното напредване обаче има своята цена. Пътуването до Давос с наета кола от летището в Цюрих може да коства сред 800 и 1500 швейцарски франка, като спестеното време по отношение на пътуването с трен е минимално, а коства единствено 50 франка, макар че е належащо да се сменят влакове.

В отговор на недоволствата тази година управляващите строят краткотрайна жп станция наоколо до конферентния център с вярата, че това ще подтиква гостите да употребяват публичния превоз.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР